Program


KÖLTÉSZET A'LA CARTE

KÖLTÉSZET A'LA CARTE

Hirtling István vezetésével: KÖLTÉSZET A’ LA CARTE

 több

Vers, avagy, amit kívántok– akár ez is lehetne az alcíme annak az estnek, amire január utolsó hétfőjén kerül sor a Bock Színpadon, Hirtling István vezetésével.

Főúr: HIRTLING ISTVÁN

Akik tálalnak:

ZSURZS KATI

SZŐLŐSKEI TÍMEA

SZIRTES BALÁZS

VADÁSZ GÁBOR

Leírás: 

A Játékszín nézői közt bizonyára vannak, akik már régóta várják ezt az eseményt, hisz valami hasonló élményben részesülhettek a szeptemberi Színházak Éjszakáján, amikor a Játékszín színészei azokat a verseket és olyan stílusban mondták el, ahogy azt a nézők rendelték. A „rendeléseket” a méltán kedvelt, népszerű színész, Hirtling István vette föl – hol szellemesen, hol bájosan, hol kissé pimaszul kommentálva azokat.

Mivel a nézőink körében nagy sikert aratott ez a játékos műfaj, sőt, mi több, azóta keresték is a műsorunkon – az az ötlet született, hogy egy zimankós téli estén akár újrázhatnánk is. Január 30-ára esett a választás. Ekkor már az Életrevalók próbafolyamatának kellős közepén leszünk, melyben Hirtling István éppen a kerekesszékes, rokkant, ámde milliomos gyáros főszerepét alakítja. Ezért arra gondoltunk, hogy a Költészet a’ la carté-ban épp azok legyenek a partnerei, akikkel az Életrevalók-ban is együtt játszik. A fölkért négy színész – Zsurzs Kati, Szőlőskei Tímea, Szirtes Balázs és Vadász Gábor – nagy örömünkre, és remélhetőleg a közönségére is rögtön igent mondott.

 Az étlapot összeállítja, vagyis a verseket válogatja: Lőkös Ildikó.

Ajánló


Írta: Alfonso Paso Fordította:Horváth János

Robert Harling: ACÉLMAGNÓLIÁK színjáték két részben

…TIED A VILÁG! zenés társasjáték dalok: Illés Zenekar librettó: Szente Vajk